Gevolgen COVID-19 Update

  • -

Gevolgen COVID-19 Update

Helaas is de corana crisis nog niet voorbij en het is wel zeker dat dit niet op zeer korte termijn gaat gebeuren.  Dit heeft helaas ook grote gevolgen voor onze biljartbond.

Als bestuur van de WBB willen en kunnen wij niet de verantwoording dragen voor het in de komende maanden in competitieverband spelen van wedstrijden. Derhalve hebben wij dan ook helaas het volgende moeten besluiten:

De huidige competitie van 2019-2020 wordt niet meer hervat en er worden geen kampioenen aangewezen en ook geen beste speler van het seizoen.

De ledenvergadering zal pas worden gehouden in 2021,  wel willen wij een vergadering plannen met slechts 1 vertegenwoordiger per club en 3 vertegenwoordigers van het bestuur  van de WBB, dit om de komende competitie te kunnen organiseren. Wij hopen deze vergadering te kunnen houden eind juni 2020 in een nog nader bekend te maken grote zaal waar wij op gepaste afstand van elkaar met een klein gezelschap kunnen overleggen.

Dit overleg zal dan gaan over het volgende:

De bestuursverkiezing van een nieuwe secretaris willen we verplaatsen naar de ledenvergadering in 2021.

De competitie van 2020-2021 zal (indien mogelijk) beginnen in september 2020, waarbij de eind gemiddeldes van het huidige seizoen de aanvang gemiddeldes zijn van het nieuwe seizoen. De competitie van 2020-2021 zal gespeeld worden op basis van de huidige competitie. (3 – 4 tallen)

 

 

—- eerdere bericht—-

Op 31 maart is door de overheid besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dit in aanvulling op één van de op 23 maart afgekondigde overheidsmaatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen: het verbod tot 1 juni op alle vergunningsplichtige bijeenkomsten waar mensen bij elkaar komen.

De geplande PK toernooien en het 3-banden teams zal daarom worden gecanceld , omdat we we in de competitie nog 5 speelronden hebben te gaan hopen wij deze vanaf 1 juni uit te kunnen spelen. Mocht er vanaf 1 juni geen versoepeling worden gegeven van de maatregelen zijn we genoodzaakt de competitie ook te beëindigen, zonder klasse kampioenen.  De tot dan behaalde behaalde moyenne’s zijn de aanvangsmoyennes van het volgende seizoen.

Diegene die zich heeft ingeschreven voor de PK’s kunnen hun inschrijfgeld terug vragen bij de café uitbaters.